Televize Krb v apartmánu Free wifi Nekuřácké Kulečník Ping pong Ohniště Sociální zařízení v apartmánu Vhodné pro kočárky Vhodné pro rodiny Cyklistika Motokáry Pěší turistika Lyžování

Apartmán

Příchod do apartmánu

Při příchodu na ubytování si prosím zkontrolujte, že v apartmánu je:

  • správný počet povlečení a ručníků,
  • pro vaší skupiny dostatečný počet nádobí a příborů (občas přijede skupina do celého penzionu a nádobí pak různě „migruje“ mezi apartmány)
  • wc papír,
  • zapalovač nebo sirky,
  • dostatečný počet svítících žárovek,
  • klíče
    • v apartmánu. č. 1 je jedna sada klíčů,
    • v apartmánech 2-6  jsou dvě sady klíčů,
    • malý klíč je od apartmánu, velký klíč bez označení je od hlavního vchodu, klíč se zeleným označením je od bočních dveří do lyžárny,
    • ztráta sady klíčů je zpoplatněna částkou 4 000,- Kč, neboť se musí vyměnit dva vstupní zámky včetně všech cca 30 ks klíčů,
  • zapnutý bojler.

Pokud s Vámi přijede batole/malé dítě, tak je v každém apartmánu k dispozici (složená pod některou z postelí) zábrana ke krbovým kamnům. Případně lze zapůjčit jednu dětskou postýlku (bez peřiny) a jídelní židličku.

Vše o topení

Teplo v apartmánech zajišťují krbové kamna s teplovzdušným systémem, které celý apartmán vytopí velmi rychle (přímotopy se běžně nepoužívají).

Postup

Vybereme popel, pokud zůstal z minula, poté zatápíme osvědčeným způsobem: zmačkat dva novinové papíry, na ně položit proložku od vajíček, na to cca 3-4 dřevěné brikety a na to připravené dřevo. Zapálíme noviny, dvířka kamen zavřeme, povytáhneme popelník pro rychlejší rozhoření (v apartmánech č. 3-6 ještě povytáhneme klapku vzduchu nad dvířky kamen), zkontrolujeme, zda je komínová klapka v kouřovodu za kamny ve svislé poloze. Po rozhoření zastrčíme popelník (s jeho otevřeným přívodem vzduchu) na doraz a v apartmánech č. 3-6 zastrčíme i klapku vzduchu. Nejmenší tah mají kamna při zavřeném průniku vzduchu na popelníku a komínové klapce v kouřovodu ve vodorovné poloze.

Proložky, brikety a dřevo

Noviny, proložky a brikety jsou ve světle hnědé skříni před lyžárnou v přízemí. Brikety, prosíme, používejte pouze na zátop, ne na topení. Dřevo do krbových kamen je k dispozici: apartmány č. 1 a 2 a dolní společenská místnost: vedle penzionu pod přístřeškem (na plánu s parkováním vlevo vedle penzionu), ostatní apartmány: na terase za penzionem (směrem k sousednímu penzionu, případně pod přístřeškem naproti apartmánu č. 4). Na každém patře je na chodbě k dispozici papírová bedna („banánovka“), ve které lze dřevo donést (bednu vždy prosím vraťte zpět na chodbu). Popel dáváme do popelnic. Dávejte prosím pozor, aby na šňůrách nad kamny bylo vše přichycené kolíčky tak, aby nic nespadlo na kamna.

Popel dáváme do popelnic.

Kouřový alarm

Pokud se spustí kouřový alarm, lze jej vypnout u hlavních dveří dle návodu. Více informací zde.

Ventilátor

V každém apartmánu je nad krbovými kamny ventilátor, který rozvádí teplý vzduch z prostoru nad kamny do ložnic a do koupelny (v případě apartmán č.1 pouze do koupelny). Ventilátor lze zapnout vypínačem vedle krbových kamen. Pokud na vypínači svítí žluté světýlko, tak je ventilátor „připravený“. Ventilátor se sám zapne, jakmile je ve vzduchové kapse nad krbovými kamny dostatečná teplota. Za dveřmi v ložnicích v apartmánech č. 2-6 lze zatáhnout ventilační mřížku a veškeré teplo tak nasměrovat pouze do koupelny.

Odpad

Popelnice a nádoby na tříděný odpad jsou pod přístřeškem vlevo vedle penzionu. Pokud by byla některá z nádob plná, odpad, prosíme, nemíchejte, ale odložte ho na zem.
Pomozte nám, prosím, třídit odpad. Děkujeme.

Wi-Fi

Po celém penzionu je k dispozici Wi-Fi síť s názvem „SKALA“. Síť je zdarma a není třeba zadávat heslo.

Alarm

Dodržujte přiložený požární řád. Každý apartmán je vybaven požárním čidlem, které reaguje na kouř. I proto je v celém penzionu ZÁKAZ KOUŘENÍ. Pokud se spustí kouřový alarm, lze jej vypnout u hlavních dveří dle návodu. Více informací zde.

Zpětná vazba

Bylo/je všechno v pořádku a chcete nás nějak podpořit? Nebo naopak jste narazili na nějaký problém o kterém bychom měli vědět, abychom to mohli do příště napravit? Mrkněte prosím do sekce sem.